Loš vodovod

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš vodovod

Kada su pre desetak godina sami izgradili kanalizacionu mrežu u svom naselju na periferiji Niša, na Gabrovačkom putu, žitelji ovog dela grada nisu pomišljali da će imati ikakvih problema. Danas im zbog izlivanja kanalizacije prete različite zaraze.

Žitelji dela niškog naselja Gabrovački put više od mesec dana muku muče sa fekalijama koje se izlivaju iz kanalizacije. Meštani kažu da ovde ne može normalno da se živi, pogotovo kad je toplo vreme.

Kanalizacionu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mrežu meštani su sami izgradili pre desetak godina, tako da nije po standardima, pa gradske službe i preduzeća nemaju nadležnost da intervenišu.

"Kad je sprovedena atmosferska voda i priključena u kanalizacionu mrežu, tu je došlo do začepljenja. Zvali smo vodovod, u vodovodu čekaju potpis Direkcije. Trebalo bi da bude rešeno, a kada će, ne znam. Evo sad počinju i kiše", kaže jedan meštanin.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da će rešavanje ovog problema ući u program izgradnje za sledeću godinu.

Dragan Videnović iz Direkcije za izgradnju grada kaže da će inženjeri koji se bave instalacijama otići da vide koji je obim problema i koji su radovi potrebni, tako da će, kako kaže, oni taj problem rešiti naredne godine.

Do tada, opasnost po zdravlje ljudi je velika, upozorenje je epidemiologa, jer je fekalna sredina izuzetno povoljna za razvoj gotovo svih bakterija, virusa i parazita.

"Mogu sve crevne zarazne bolesti da se prenesu, ali mogu i neke druge. Na primer, isušivanjem će doći u vazduh i prašinom se prenose respiratorne zarazne bolesti, kao tuberkuloza i druge», kaže epidemolog Branislav Tiodorović.

Na Gabrovačkom putu ima oko sto domaćinstava, a, iz godine u godinu, ovo naselje se uvećava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Opasnost od zaraze

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 14:43

Kada su pre desetak godina sami izgradili kanalizacionu mrežu u svom naselju na periferiji Niša, na Gabrovačkom putu, žitelji ovog dela grada nisu pomišljali da će imati ikakvih problema. Danas im zbog izlivanja kanalizacije prete različite zaraze. ..Žitelji dela niškog naselja Gabrovački put...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.