Los Andjeles tuži Veder čanel zbog navodne prodaje podataka

Izvor: Beta, 04.Jan.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Los Andjeles tuži Veder čanel zbog navodne prodaje podataka

Zvaničnici grada Los Andjelesa rekli su da će tužiti Veder čenel (Weather Channel) da bi ga sprečili da prati kretanje korisnika njegove aplikacije i prodaje podatke trećoj strani.Gradski tužilac Majkl Fojer rekao je danas da se korisnici ove popularne aplikacije obmanjuju da misle da će podaci o njihovoj lokaciji biti upotrebljeni samo za personalizovane prognoze i vremenska upozorenja.Fojer je rekao da Veder čenel namerno prikriva svoje motive u dugačkoj objavi o politici privatnosti kojom je četiri petine korisnika navedeno da pristane da deli svoje podatke o geografskoj lokaciji.Fojer je rekao da je Veder čenel prodao podatke korisnika za najmanje deset vebsajtova radi ciljanih reklama.Internet kompanije kao što su Fejsbuk i Gugl su već na meti kritika zbog delenja podataka svojih korisnika.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

LOS ANĐELES TUŽI KOMPANIJU ZBOG VREMENSKE PROGNOZE: Preko popularne aplikacije uzimali podatke korisnika, pa ih prodavali brojnim sajtovima

Izvor: Kurir, 04.Jan.2019

Zvaničnici Los Anđelesa rekli su da će tužiti Veder čenel (Weather Channel), koji posluje u okviru kompanije IBM, da bi ga sprečili da prati kretanje korisnika njegove aplikacije i prodaje podatke trećoj strani.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.