Lopovima 25 godina robije

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovima 25 godina robije

Trojica državljana Srbije i jedan državljaninu Crne Gore, stari između 33 i 38 godina, pred sudom u nemačkom gradu Gisenu su osuđeni na ukupno 25 godina zatvora zbog pokušaja pljačke juvelirnice Goldman u centru ovog grada u Hesenu.

Najstrožu kaznu od sedam godina robije dobio je Srbin (38), dok su njegovi saučesnici dobili po šest godina zatvora.

- Sud je uzeo u obzir činjenicu da je pljačka juvelirnice ostala samo na pokušaju, pričinjena je pri tom minimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << materijalna šteta, a razbojnici, kada im je poduhvat pošao po zlu, nisu upotrebili oružje. Prema optužnici, maskirana trojka je 29. juna ove godine, preteći oružjem od zaposlenih zatražila da im predaju novac i dragocenosti iz vitrina. U torbe su spakovali dragocenosti u vrednosti oko 100.000 evra, ali su prodavci i kupci uspeli da iskoriste njihovu nesmotrenst i pobegnu iz radnje, a onda naprave i hrabar potez - spolja su blokirali ulazna vrata. Tako su pljačkaši ostali zarobljeni u juvelirnici, te mirno sačekali dolazak policije koja ih je uhapsila - prenose detalje iz sudnice nemački mediji.

Na suđenju se saznalo da se ne radi o prevejanim kriminalcima, te da je samo najstariji osuđivan u Srbiji i Nemačkoj. Ispostavilo se da su ovi mladići živeli u Beogradu, gde su studirali i radili. Jedan od njih je u Srbiji imao plantažu za uzgoj ruža, a pre toga se profesionalno bavio tenisom, te je kao veliki talenat jedno vreme trenirao u kampu čuvenog trenera Nika Boletierija, ali je zbog povrede morao odustati od profesionalne karijere.

Kao motiv za pljačku, Cronogorac (33), električar i konobar po zanimanju, ispričao je da je zavisan od kockanja, te je bio dužan 20.000 evra. I njegovi saučesnici su takođe imali slične probleme i kako su naveli "poverioce iz beogradskog kriminalnog miljea za vratom koje im dugove ne bi tek tako oprostili". I onda su došli na "brilijantnu" ideju da pljačkom reše finansijske brige.

Oružjem da zastraše?

Ovi nespretni kriminalci su u maju doputovali autobusom u Frankfurt na Majni gde im je posrednik stavio svoj stan na rapolaganje. Tri puta su putovali u Gisen da bi se upoznali s juvelirnicom koju su nameravali da opljačkaju. Za 450 evra nabavili su oružje za koje su se, navodno, odmah dogovorili da će biti samo sredstvo da zastraše radnike i kupce. Kao vozača vozila kojim su nemaravali da pobegnu za mesta pljaček angažovali su jednog Srbina koji živi u Nemačkoj i koji je za tu uslugu trebalo da zaradi samo 1.000 evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.