Lopovi ukrali manje nakita nego što se prvobitno mislilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi ukrali manje nakita nego što se prvobitno mislilo

Zvaničnici muzeja u Drezdenu saopštili su danas da su lopovi pobegli sa manje nakita nego što se prvobitno mislilo tokom pljačke kolekcije dragulja iz 18. veka.

Direktor Zelenog trezora Dirk Sindram rekao je novinarima da su lopovi koji su juče ušli u muzej ugrabili samo ono što su mogli da dohvate kroz rupe probušene sekirom u tri vitrine, preneo je AP.

On je rekao da su lopovi, koji za sada nisu uhvaćeni, uzeli veliki dijamantski broš, dijamantsku epoletu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i drugi nakit.

Sindram nije izneo potpun spisak onoga što je nestalo i samo je rekao da su kulturološki gubici neprocenjivi.

Od oko 100 blistavih komada, rekao je on, ostavljeni su mnogi, uključujući dijamantske kopče za cipele i dugmad, biserne ogrlice i kraljevski mač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljačka nije bila kolika su mislili da jeste

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2019

Zvaničnici muzeja u Drezdenu saopštili su da su lopovi pobjegli sa manje nakita nego što se prvobitno mislilo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.