Lopovi, gde će vam duša: Vatrogascima u Petrovaradinu ukradene stvari uz koje ispraćaju preminule kolege

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2020, 09:28

Lopovi, gde će vam duša: Vatrogascima u Petrovaradinu ukradene stvari uz koje ispraćaju preminule kolege

Članovi DVD "Petrovaradin" mole za pomoć sve građane koji nešto znaju o nečuvenoj krađi da to jave policiji

Za sada nepoznate osobe u noći između nedelje i ponedeljka, 11. i 12. oktobra, obile su prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Petrovaradin" u Ulici Pavla Jurišića Šturma 2 u Petrovaradinu.

Tom prilikom, kako javlja 021.rs nepoznati počinioci su odneli dva nova izolaciona aparata, dve potpuno nove vetrovke, koje su sastavni deo radne vatrogasne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uniforme sa natpisom "Vatrogasac DVD", par novih vatrogasnih rukavica, zatim vatrogasni šlem i sekiricu stare više od 100 godina, vatrogasni opasač, mesingano zvono za pozivanje vatrogasaca na požar, poklon prijateljskog vatrogasnog društva iz Nemačke i još nekoliko poklona dobijenih tokom godina od mnogih prijatelja društva, a koji su stajali u vitrinama u kancelariji društva, navode u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Kako dalje navode, dva potpuno nova kompleta izolacionih aparata kupljena su u julu ove godine i plaćena su više od  350.000 dinara, a odneta su neraspakovana u kutijama sa sertifikatima i garantnim listovima. Vatrogasne vetrovke vrede oko 17.000 dinara po komadu.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Petrovaradin" mole sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o provalnicima ili ukradenim predmetima, da se obrate najbližoj policijskoj stanici i time pomognu organizaciji, koja postoji već 145 godina.

- Vatrogasni šlem i sekirica nemaju veliku materijalnu vrednost. Provalnici bi na crnom tržištu za njih mogli dobiti svega nekoliko stotina dinara. Međutim, oni za članove DVD-a "Petrovaradin" imaju ogromnu sentimentalnu vrednost. Naime, godinama unazad kada premine neko od dugogodišnjih članova društva, kolege vatrogasci ga na večni počinak ispraćaju uz ovaj šlem, sekiricu i vatrogasni opasač. To je način da se oda poslednja počast u vatrogasnom maniru. Sličnu sentimentalnu vrednost imaju i ostali predmeti i pokloni odneti iz doma - kažu u DVD-u.

S obzirom na to da je je društvo isključivo dobrovoljno i neprofitno i da svaki komad opreme nabavlja uz velika odricanja, pričinjena matrijalna šteta je ogromna i praktično nenadoknadiva u bližoj budućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.