Lončar razgovarao sa generalnim direktorom SZO za Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2020, 11:53

Lončar razgovarao sa generalnim direktorom SZO za Evropu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je putem video-linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, doktorom Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i u Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Naša zemlja dobila je zvaničan poziv da predsedava velikom konferencijom evropskih država o imunizaciji.

Ministar zdravlja zahvalio je Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci našoj zemlji i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da korona virus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane starog kontinenta.

Kluge je na početku sastanka najpre još jednom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću i ministru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku februara ove godine, prenosi RTS.

Direktor SZO je istakao je da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primene epidemioloških mera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mere koje su uvedene daju dobre rezultate.

Doktor Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja Srbije da bude predsedavajući na Konferenciji posvećenoj imunizaciji kojoj će prisustvovati predstavnici 53 zemlje članice SZO Evropa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lončar sa generalnim direktorom SZO za Evropu: Srbija će predsedavati velikom konferencijom o imunizaciji

Izvor: Blic, 26.Avg.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas putem video linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Кlugeom o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i u Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu. Srbija je ovim putem dobila zvaničan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.