Lončar podržava debatu o eutanaziji

Izvor: RTS, 28.Okt.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar podržava debatu o eutanaziji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je povodom mogućnosti uvođenja eutanazije u Srbiji da se tome protivi, ali da podržava otvaranje javne debate o tom pitanju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ističe da je kao lekar protiv eutanazije, prenosi Tanjug

"Kao lekar i kao neko ko se Hipokratovom zakletvom obavezao da ustraje u etičkom obavljanju lekarske profesije, a u kojoj se između ostalog navodi da ću apsolutno poštovati ljudski život od samog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početka, protiv sam eutanazije", objašnjava ministar Lončar.

S druge strane, Lončar ističe u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, da podržava pokretanje javne debate po tom pitanju i uključivanje najšire stručne i ostale javnosti u kreiranju konačne odluke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lončar podržava debatu o eutanaziji

Izvor: BKTV News, 28.Okt.2014

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je povodom mogućnosti uvođenja eutanazije u Srbiji da se tome protivi, ali da podržava otvaranje javne debate o tom pitanju.. . Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ističe da je kao lekar protiv eutanazije, prenosi Tanjug.. „Kao lekar i kao neko ko se Hipokratovom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.