Lončar obišao povređene u Bugarskoj: Dvoje dece na intenzivnoj nezi, ocu deteta amputirana noga VIDEO

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 07:58

Lončar obišao povređene u Bugarskoj: Dvoje dece na intenzivnoj nezi, ocu deteta amputirana noga VIDEO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, posle obilaska povređenih u nesreći u Bugarskoj, da nema preminulih.

On je izjavio, posle obilaska povredjenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga, a ne vozaču, kako je ranije javljeno.

Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici, u mestu Stara Zagora, naveo je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

"Jedan čovek je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija", rekao je Lončar za RTS. Dodao je da su dva dečaka od deset i jedanaest godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.

"Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve", rekao je Lončar. Rekao je da će većina dece i rodetelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana. Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan čovek sa povredama, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji.

"Nema mrtvih, nadam se da će i povredjeni biti dobro", rekao je on.

On je najavio da će biti organizovan prevoz dece koja su dobro, kako ne bi krenula rodbina po njih i da se ne bi pravili dodatni problemi.

Još je napomenuo da će obići i decu smeštenu u hotel i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdjeno, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji. Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske Asen Medžidijev rekao je danas da je povređeno 12 dece i dvoje odraslih u saobraćajnoj nesreći autobusa iz Srbije koji se u nedelju uveče prevrnuo na autoputu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom rekao da su dva deteta zadobila teže povrede i biće prebačena u bolnicu "Pirogov" u Sofiji, prenela je agencija BTA.

Dodaje se i da je odrasloj osobi amputirana noga.

Deca koja su u dobrom zdravstvenom stanju biće ambulantnim vozilima dovezena do granice, gde će ih Srbija preuzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"JEDNO DETE IMA POVREDE GLAVE" Oglasio se ministar Lončar iz Bugarske: Tokom noći urađene dve operacije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2022

Ministar Zlatibor Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povređene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro...- Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Povređena deca primljena u Tiršovu iz Bugarske su stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022

Sedmoro dece, koja su prebačena u Tiršovu nakon zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić...On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.