Lončar o kineskoj vakcini: Nema uslova

Izvor: B92, 05.Sep.2020, 20:09

Lončar o kineskoj vakcini: Nema uslova

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nisu ispunjeni uslovi da bi se kineska vakcina testirala u Srbiji.

Lončar je za televiziju Pink kazao da će to ministarstvo obavestiti gradjane kada vakcina "dođe do odredjene faze i do zahteva da se u Srbiji testira", ali i kada vakcina ispuni sve uslove u srpskoj Agenciji za lekove.

"Mi nismo neka neozbiljna država koja može na nekom drugom principu da funkcioniše, da se ne ispoštuju sva ta pravila koja postoje", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da krajem godine i početkom sledeće bude proizvedena bezbedna vakcina protiv korona virusa.

On je ponovio da će Srbija među prvima dobiti vakcinu koja bude bezbedna i bude ispunila sve uslove.

Lončar je apelovao na građane da prime vakcinu proti sezonskog gripa, koja se očekuje od 1. oktobra, kako bi se izbegao "sudar korona virusa i sezonskog gripa".

Kineska Nacionalna biotehnička grupacija (CNBG) i kompanija Sinovak javile su ranije danas da su Srbija i Pakistan među zemljama koje su pristale da učestvuju u trećoj fazi kliničkih ispitivanja njihovih vakcina protiv korona virusa.

Kako je javio Rojters, a preneo N1, kineske kompanije traže više podataka iz inostranstva za konačna odobrenja potencijalne vakcine, s obzirom da se broj novih infekcija u Kini smanjuje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Nisu ispunjeni uslovi da bi se kineska vakcina testirala u Srbiji

Izvor: Danas, 05.Sep.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nisu ispunjeni uslovi da bi se kineska vakcina testirala u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.