Lončar apelovao: Nemojte da čekate mere

Izvor: B92, 06.Mar.2021, 21:43

Lončar apelovao: Nemojte da čekate mere

Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana , apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je rekao na taj način bismo dobili rezultate i pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv kovida 19.

"Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se poveća koncentracija virusa, svuda da prekinemo kontakt. Apelujem na sve ljude, nemojte da čekate mere, prekinite sve kontakte koji ne moraju da se dese. To je jedini načih. Da prekinemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontakte u narednih pet do sedam dana, da dobijemo rezultat i da pomogneno zdravstvenijm radnicima", rekao je Lončar gostujući na RTS-u.

Pozvao je građane koji su se vakcinisali da se ne opuštaju između dve dože vakcine, nego da budu disciplinovani i čuvaju se.

Lončar je za ponedeljak najavio sasatanak sa direktorima bolnica u Srbiji i dodao da će tokom sledeće nedelje zbog povećanja broja zaraženih neke od tih ustanova morati ponovo da se vrate u kovid režim rada.

Za četiri meseca, od 1. novembra 2020. do petka 5. marta nadležni organi ukupno su kontrolisali 339.708 objekata, a naplaćeno je 133.990.000 dinara kazni, a samo u petak je nepalćeno 3,7miliona dinara od kazni za nepoštovanje mera epidemijske zaštite, saznaje Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

Precizira se da je u tom periodu obavljeno 341.955 nadzora, od čega su u 6.587 slučaja utvrđene nepravilnosti u vezi sa protivepidemijskim merama.

Izdato je 611 rešenja za nalaganje mera, izrečena 403 zahteva sudiji za prekršaje i 210 zabrana korišćenja objekata i obavljanja delatnosti zbog nepoštovanja mera zaštite od kovida 19, navodi Ministarstvo.

Prema dnevnom izveštaju Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija i inspekcija lokalnih sampouprava, konačan presek za 5. mart za područje 24 upravna okruga i Grad Beograd obavljen je nadzor u 3.072 objekta, i izrečeno 13 zabrana korišćenja objekata o obavljanja delatnosti, izdato je 112 prekršajnih naloga i izrečen novčane kazne u iznosu od 3.695.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021

Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomognemo zdravstvenim radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar..."Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se poveća koncentracija virusa, svuda da prekinemo kontakt. Apelujem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.