Lončar: Strože kazne za proizvođače droge i dilere

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Strože kazne za proizvođače droge i dilere

Ministar zdravlja i predsednik Komisije Vlade Srbije za borbu protiv narkomanije u školama Zlatibor Lončar rekao je danas da je neophodno da se promeni kaznena politika prema proizvođačima i prodavcima droga.

"Država mora da pokaže da onaj koji pomisli da proizvodi i prodaje drogu mora da zna da će istog momenta završiti na dugogodišnjoj robiji", rekao je Lončar novinarima posle sednice Komisije.

On je najavio da će Komisija predložiti reviziju zakona kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi se strože kažnjavali proizvođači droge i dileri i onemogućilo da se oni nagode i ne izdržavaju zatvorsku kaznu.

"Za proizvođače i prodavce droga ne mogu da postoje olakšavajuće okolnosti", rekao je Lončar.

Komisija za borbu protiv narkomanije u školama je, prema njegovim rečima, odlučila da se u bolnicama za lečenje zavisnosti izdvoji deset odsto postelja za maloletne zavisnike kao i da će se "narednih mesec dana promeniti regulativa kojom se do sada nije prepoznalo da neko mlađi od 18 godina može da leži u ovim ustanovama".

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da želi da se u borbu protiv narkomanije više uključe kancelarije za mlade koje treba da budu "pokretačka snaga u svakoj lokalnoj samoupravi".

Svetislav Mitrović iz Instituta za mentalno zdravlje upozorio je da broj maloletnih zavisnika "drastično" raste i da su droge sve opasnije i složenije.

On je kao najveći problem u radu sa zavisnicima ocenio motivaciju za dolazak na lečenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.