Lončar:Neće biti otpuštanja medicinskog osoblja

Izvor: Studio B, 09.Dec.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar:Neće biti otpuštanja medicinskog osoblja

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da tokom smanjenja broja zaposlenih u javnim službama neće biti otpuštanja medicinskog osoblja, već samo nemedicinskog.

Lončar je u Skupštini Srbije tokom načelne rasprave o Predlogu budžeta za 2016. godinu rekao da nijedan lekar i medicinska sestra neće biti otpušteni.On je naveo da je Ministarstvo zdravlja nasledilo situaciju u kojoj u zdravstvu ima 24 odsto nemedicinskog osoblja, iako je u svetu normativ da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ih bude 10 odsto.

"Moramo da prekinemo tu praksu da bismo mogli da imamo više lekara i medicinskog osoblja, da imaju veće plate i uslove kakve zaslužuju", istakao je Lončar.

Ministar je naveo i da je budžet za zdravstvo veći za 1,2 milijarde dinara nego 2015. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.