Lončar: Dogodine prioritet pedijatrija i neonatologija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Dogodine prioritet pedijatrija i neonatologija

Prioritet Ministarstva zdravlja u sledećoj godini biće dečije bolnice, veće ulaganje u pedijatriju i neonatologiju, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je rekao da je ove godine dosta novca uloženo za nabavku aparata za zračnu terapiju onkoloških pacijenata.

"Mi ćemo taj proces završiti na proleće kada će biti instalirano šest aparata za zračenje onkoloških pacijenata", naglasio je ministar zdravlja i dodao da bi nakon toga trebalo da bude rešen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problem lista čekanja na zračenje.

"Naš sledeći prioritet, nešto gde ćemo ulagati najviše novca je pedijatrija i neonatologija", rekao je ministar.

Lončar je zajedno sa direktorom NIS-a Kirilom Turdenjevim obišao Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj kojoj je ta kompanija donirala osam medicinskih aparata u vrednosti od oko 17 miliona dinara, sto predstavlja najveću pojedinačnu donaciju koju je primila ta zdravstvena ustanova.

Aparati su nabavljeni sredstvima prikupljenim u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama.

Mališanima u Tiršovoj koji će praznike provesti u bolnici, NIS je danas donirao i novogodišnje paketiće.

Generalni direktor NIS-a najavio je da je slična akcija pokrenuta i za decu u Novom Sadu jer kako kaže "nema ništa dragocenije i vrednije u životu od dečjeg zdravlja i njihove radosti".

Ministar zdravlja je još dodao da će oprema koju je NIS donirao Tiršovoj poboljšati rad u toj ustanovi, korist će imati sva deca koja se tu leče a medicinskom osoblju će olakšati da dođu do dijagnoze.

Direktor Tiršove Zoran Radojičić rekao je da je NIS primer društveno-odgovorne kompanije i da pomažu toj ustanovi u ostvarenju zacrtanog cilja a to je da dečija medicina u Srbiji bude na svetskom nivou.

On je podsetio da su krajem 2017. godine Ministarstvo zdravlja i Vlade Srbije krenuli u najveću investiciju u dečiju medicinu u poslednjih 30 godina a to je obnova zgrade i nabavka nove opreme, kao i zapošljavanje mladih lekara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.