Lončar: Apsolutno tačno VIDEO

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 18:33

Lončar: Apsolutno tačno VIDEO

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da Srbija može da očekuje kraj epidemije koronavirusa, ali uz poštovanje određenih uslova.

On je rekao da je apsolutno tačno to da se većina ljudi mnogo opustila nakon popuštanja mera, što je ranije rekao dr Predrag Kon.

"Mi sa epidemijom nismo završili. Važno je da poštujemo tri stvari, a to su: distanca, maska u zatvorenom i pranje ruku", rekao je on. "Ako bismo se toga pridržavali po sadašnjim parametrima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15. juna mi ne bismo imali zaražene", dodao je on u razgovoru za TV Prvu.

"Ne možemo samo mi da završimo borbu sa koronom, mora da završi Evropa i ceo svet. Nema opuštanja, stvari idu u pravcu da vidimo svetlo na kraju tunela, ali uz poštovanje ovih uslova", objasnio je ministar Lončar.

"Sprovodili smo mere, bile su teške, ali spasili smo ljudske živote."

On se zahvalio svim zdravstvenim radnicima u Srbiji, ali je rekao da je posledica koronavirusa povećanje plata medicinskim radnicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.