Izvor: Blic, 06.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni političari prete novinarima

Lokalni političari prete novinarima

ŠABAC - Novinari u lokalnim medijima u Šapcu često su na meti lokalnih moćnika. Lokalni političari u Šapcu toliko su zainteresovani za pojavljivanje u elektronskim i pisanim medijima da smatraju kako oni i postoje zbog njih. Ako im se slučajno ne pojavi lik u prilogu, ili ako im se skrati neko saopštenje, novinarima i urednicima se preti smenjivanjem, a ponekad i otkazom - kaže Branimir Ivetić, novinar Televizije Šabac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Članovi DSS-a nedavno su zatražili smenu glavnog i odgovornog urednika 'Glasa Podrinja' Stane Munjić jer nije objavila njihovo saopštenje, a imali su i pritužbe i na rad Televizije Šabac zato što je pročitan samo deo teksta, a da se pri skraćivanju nije konsultovalo sa partijom koja je izdala saopštenje.

Predsednica OO DSS-a Jasmina Milutinović, povodom zahteva za smenu glavnog urednika 'Glasa Podrinja', rekla je da se nada kako će se ovakvo ponašanje kada se urednici ne konsultuju sa odborima stranaka oko skraćivanja tekstova - sankcionisati, jer će u protivnom stranka insistirati na novim kadrovskim rešenjima.

- Zahvalna sam Jasmini Milutinović na ovakvom stavu jer su time političari javno priznali da već mesecima pokušavaju da list pretvore u svoj stranački bilten. Neka požure sa smenom da ih ne preteknu izbori, a ja ću se rukovoditi samo pravilima profesije - kaže Stana Munjić.

Pored ovakvih javnih zahteva dešava se da se šabački političari bune i zbog neizveštavanja sa stranačkih obeležavanja krsnih slava, pa je tako OO G17 plus nezadovoljan zbog neuzimanja izjave sa proslave slave i neobjavljenog lomljenja kolača, poslao saopštenje Televiziji Šabac sa pritužbama na rad novinara Branimira Ivetića, koji je pratio taj skup.

- Suviše su zainteresovani za pojavljivanje u medijima. Oko spornog priloga digla se velika prašina, pa su našoj redakciji poslali saopštenje na dve strane kritikujući moj rad, čak i reči koje prate prilog. Zaista se trudimo da ispratimo sve manifestacije, ali su konferencije uglavnom duge i bez konkretne teme. Desilo se i da na konferenciji za štampu G17 plus kritikuje ovu televiziju jer se nismo konsultovali s njima pre skraćenja saopštenja, iako nemamo tu obavezu - kaže Ivetić.

Stranačke konferencije za štampu često su koncipirane tako da se na njima prezentuju javna preduzeća u kojima su direktori partijski drugovi, a komična je situacija kada ponedeljkom jedna stranka predstavlja direktora, a u utorak druga zamenika istog preduzeća. Nataša Tomić - Foto: R. Jevrem

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.