Lokalizovane obe crne kutije VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2021, 10:17

Lokalizovane obe crne kutije VIDEO

Dve crne kutije Boinga indonežanske aviokompanije koji se srušiio u more blizu glavnog grada Džakarte sa 62 ljudi su lokalizovane.

Informaciju je objavio danas bezbednosni odbor indonežanskog ministarstva saobraćaja.

"Lokalizovali smo položaj obe crne kutije", rekao je šef bezbednosnog odbora koji je deo tog ministarstva, Serdžanto Džahdžanto.

"Ronioci će početi da ih traže i nadamo se da neće dugo trebati da se izvuku", rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ranije su spasioci izvukli delove pojedinih tela, odeće i parčiće metala sa površine vode. Ribari su još juče pronašli delove aviona koji su plutali na moru i poslali ih na ispitivanje.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja na letu 182 bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Ipak, još uvek se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji, po svemu sudeći nije preživeo niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

"Želim da u ime svih građana Indonezije izrazim duboko saučešće povodom ove tragedije. Molimo se da pronađemo nekog preživelog", izjavio je predsednik Indonezije Džoko Vidodo.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14.30 prvo čuli eksploziju, a potom i ugledali veliki vodeni stub i talas koji se krentao ka njima.

"Mislili smo da je bomba, ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije videli delove razbijenog aviona", izjavio je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro dece i tri bebe.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, jedan na aerodromu u Džakarti i jedan u luci, a predsednik avio kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan, kao i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letelice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.