Lokalizovan požar u Karađorđevoj ulici: Nema povređenih FOTO VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar u Karađorđevoj ulici: Nema povređenih FOTO VIDEO

Prema prvim informacijama, požar je izbio oko 19.30 časova u Karađorđevoj ulici broj 7.

Požar je izbio na krovu napuštene dvospratnice.

Crni dim pokrio je gotovo celu zgradu i vidi se iz gotovo svih delova grada.

Na mesto požara upućene su vatrogasne ekipe, koje trenutno gase požar, rečeno je u MUP-u.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar na krovu napuštene dvospratnice u Karađorđevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulici u Beogradu.

U požaru, kako je saošteno iz MUP-a, niko nije povređen, a u toku je dogašivanje vatrene stihije.

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, koja je gasio požar u Karađorđevoj ulici negirao je večeras da ekipa zbog radova u toj ulici nije mogla da priđe objektu koji je goreo.

U izjavi dostavljenoj medijima, Majstorović kaže da je to potpuna neistina.

Taktika gašenja je, ističe, prilagodjena činjenici da ni u ovom treutku i nadalje ulazak vatrogasaca u sam objekat nije bezbedan, jer je reč o objektu starom više od 100 godina, iznutra je od drvene građe i postoji potencijalna opasnost od njegovog urušavanja u svakom trenutku.

"Po dolasku na lice mesta zatekli smo kompletan objekat u plamenu i odmah pristupili lokalizaciji požara, kako se on ne bi proširio na okolne objekte, a koja je završena za 25 minuta", kaže Majstorović.

Naveo je da je Komandno-operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd u 19.18 sati primio dojavu da gori napušteni objekat u Karađorđevoj ulici, nakon čega je na lice mesta odmah upućeno šest vatrogasnih vozila sa 24 vatrogasca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.