Lokalizovan požar kod Mionice, dve kritične tačke

Izvor: B92, 02.Avg.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar kod Mionice, "dve kritične tačke"

Valjevo -- Požar koji je od ponedeljka buktao na padinama planina Suvobor i Maljen, oko 30 kilometara od Valjeva, lokalizovan je pomoću dva helikoptera MUP.

Agenciji Beta predstavnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihailović kazao je da je požar lokalizovan, a ujutru se nastavlja borba za njegovo gašenje.

"Situacija je u ovom trenutku stabilna, požar je lokalizovan, napravljen je prsten oko zahvaćenog područja. Najbliže kuće u obližnjim selima mioničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine su van prstena", rekao je Mihailović.

On je dodao da postoje "dve kritične tačke" gde se za gašenje vatre koriste helikopteri koji se vodom snabdevaju iz montažnog rezervoara u podnožju koji se puni iz virova rečice Paklešnice i obližnjih potoka na kojima su urađene improvizovane brane kako bi pumpe za potiskivanje vode u rezervoar mogle da rade.

"U zoru nastavljamo rad svim raspoloživim snagama i sredstvima", kazao je Mihailović.

Na gašenju požara radile su vatrogasne ekipe iz Valjeva, Mionice i Ljiga, kao i ekipe Šumske uprave "Boranja" iz Loznice i Valjeva sa svojim vozilima.

Opštinski štab u Mionici jutros je proglasio vanrednu situaciju u selima Planinica, Gornji Lajkovac i Brežđe zbog čega su u gašenje požara uključeni i zaposleni u lokalnim javnim preduzećima sa svojom mehanizacijom.

Osnovni zadatak je sprečiti da se požar sa oko 50 hektara niskog rastinja proširi ka četinarskom kompleksu "Maljen 1" jer bi na taj način bile ugrožene i Divčibare.

Pročitajte još: B92 iznad požara kod Mionice VIDEO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lokalizovani požari na Suvoboru i Maljenu

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2017

Požar koji je od ponedeljka buktao na padinama planina Suvobor i Maljen, oko 30 kilometara od Valjeva, danas je lokalizovan pomoću dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije...Agenciji Beta večeras je predstavnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihailović kazao da je požar lokalizovan,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.