Lojd Ostin se ipak sutra vraća na posao? Ministar podvrgnut nehirurškim procedurama

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 22:05

Lojd Ostin se ipak sutra vraća na posao? Ministar podvrgnut nehirurškim procedurama

Lojd Ostin bio je podvrgnut nehirurškim procedurama i očekuje se da će se sutra vratiti na posao, saopšteno je iz Vojno-medicinskog centra Volter Rid.

"Ministar odbrane Lojd Ostin podvrgnut je nehirurškim procedurama pod opštom anestezijom kako bi se rešio problem u vezi sa bešikom. Očekujemo uspešan oporavak i pažljivo ćemo ga pratiti tokom noći."

"Ne očekuje se produženi boravak u bolnici. Očekujemo da će ministar sutra moći da nastavi sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uobičajenim dužnostima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Ostinov problem sa bešikom neće promeniti "njegov očekivani potpuni oporavak", nakon što mu je dijagnostikovan rak prostate.

Ostin je odveden u nedelju u Vojno-medicinski centar ''Volter Rid'' zbog "simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom", a dužnosti je preneo svojoj zamenici Ketlin Hiks.

On je 22. decembra hospitalizovan radi lečenja raka prostate, a u bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi sa tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

Lekari su ranije saopštili da su prognoze kada je u pitanju oboljenje raka kod Lojda Ostina "odlične" i da više nije neophodno lečenje.

Podsetimo, ranije danas objavljeno je da američki ministar odbrane, koji se oporavlja od raka prostate, prebačen je ponovo u bolnicu u Vašingtonu, zbog čega je otkazao je put u Brisel gde je trebalo da učestvuje na sastancima sa drugim ministrima odbrane država članica NATO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LOJD OSTIN PODVRGNUT NEHIRURŠKIM PROCEDURAMA Nakon hospitalizacije sutra se vraća na posao

Izvor: Blic, 13.Feb.2024, 01:26

Američki ministar odbrane Lojd Ostin bio je podvrgnut nehirurškim procedurama i očekuje se da će se sutra vratiti na posao, saopšteno je iz Vojno-medicinskog centra Volter Rid u koji je Ostin odveden u nedelju zbog problema sa bešikom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.