Ljubomiru Simoviću nagrada Dositej Obradović za životno delo

Izvor: Blic, 29.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubomiru Simoviću nagrada "Dositej Obradović" za životno delo

Žiri za dodelu nagrade „Dositej Obradović“ jednoglasno je doneo odluku da se nagrada za životno delo, u 2016. godini, dodeli akademiku Ljubomiru Simoviću.

"Umetničkom visinom svojih stvaralačkih dometa, žanrovskom i tematskom raznolikošću svoga dela, otkrivalačkim svedočenjem o našem nasleđu i savremenosti, odjekom svoga stvaralaštva, posebno dramskog u razdaljenim svetskim kulturnim centrima, svagda živom, dositejevskom brigom za opstanak, slobodu i napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpskog naroda u složenim i sve neizvesnijim okolnostima savremene istorije, akademik Ljubomir Simović – pesnik, dramski pisac i esejista – predstavlja danas, i poodavno, izrazitu kreativnu individualnost i vazda kritički budnog posvećenika temeljnim pitanjima naše duhovne i društvene stvarnosti. Uvereni smo da ova odlike i zasluge čine Ljubomira Simovića dostojnim nagrade s Dositejevim imenom i znakom", navodi se u obrazloženju žirija.

Žiri je radio u sastavu: Vojislav Jelić (predsednik), Slavko Gordić, Marko Nedić, Dragan Simeunović i Mirko Vasiljević.

Nagradu dodeljuje Zadužbina „Dositej Obradović“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Dobitniku će nagrada biti uručena na posebnoj svečanosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.