Ljubisav Orbović predsednik SSSS i u narednih pet godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 18:20

Ljubisav Orbović predsednik SSSS i u narednih pet godina

Ljubisav Orbović reizabran je danas za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije, pa će i u narednih pet godina predvoditi tu sindikalnu organizaciju.

Delegati 16. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije većinom glasova izabrali su Orbovića za predsednika, a zahvalivši se na ukazanom poverenju on je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi borbu za veća prava i bolji životni standard zaposlenih, ali i da sprovede aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i jačanju njegove uloge u društvu.

Izabrani su i članovi organa i usvojena dokumenta čime je Kongres Saveza samostalnih sindikata Srbije završio današnji rad.

Na kongresu je usvojen Izveštaj o radu SSSS, izveštaji Nadzornog i Statutarnog odbora između dva kongresa, verifikovan izbor novih članova Veća SSSS i izabrani članovi Nadzornog i Statutarnog odbora Saveza.

Usvojena su kongresna dokumenta - Program SSSS, sedam rezolucija i dve deklaracije.

Uručena su i priznanja Saveza "27. april", a ovogodišnji dobitnici priznanja su Radomir Stević i Savez samostalnih sindikata za grad Niš.

U Programu Saveza samostalnih sindikata Srbije, navodi se da će taj sindikat zahtevati kvalitetna radna mesta uz sigurnost koju garantuje ugovor o radu na neodređeno vreme, dostojanstvene zarade i penzije i njihovu redovnu isplatu, povećanje minimalne zarade do nivoa od 65 procenata prosečne zarade, poštovanje prava zaposlenih...

Ističe se da će se istovremeno oštro suprotstavljati umanjivanju zarada, kao osnovi za štednju i popunjavanje budžetskog deficita i neredovnim isplatama zarada, neopravdanim i dugotrajnim isplatama minimalnih zarada, umanjenju penzija i kvaliteta zdravstvenih usluga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.