Ljubičevska ergela interesantna Alžircima

Izvor: Danas, 17.Mar.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubičevska ergela interesantna Alžircima

Požarevac - Ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub u utorak je posetio Požarevac i tom prilikom obišao je turističke i privredne potencijale ovog grada, ali je najviše pažnje posvetio konjima na hipodromu, ali i u ergeli Ljubičevo. Cilj posete Požarevcu prvenstveno je bio učvršćivanje prijateljstva ali i razmatranje mogućnosti za ekonomskom saradnjom.

Domaćin delegaciji ambasade Alžira u Svečanim salonima Gradskog zdanja bio je predsednik Skupštine grada Bane Spasović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koji je poželeo gostima dobrodošlicu i istakao da mu je uvek drago kada pomogne da Požarevac dobije nove prijatelje, ali i potencijalne poslovne partnere.

Ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub je rekao da se nada da će u narednom periodu biti stvoreni povoljni uslovi za saradnju i jačanje veza između grada Požarevca i njegove države.

- Znam da u vašem gradu ima veoma dinamičnih privrednih subjekata, da je poljoprivreda veoma zastupljena, a da takođe postoji i turizam. Mislim da bi zajednički trebalo da razmotrimo koji su to pravci naše buduće saradnje i da pokušamo da ih razvijemo. Poznato je da u našoj kulturi konj zauzima posebno mesto. U našoj zemlji postoji centar u kome se uzgajaju konji, kao i Sajam, tako da postoji mogućnost otvaranja saradnje na tom polju - dodao je ambasador.

Nakon prijema, delegacija je posetila Galeriju Milene Pavlović Barili, gde se upoznala sa delima i nasleđem čuvene požarevačke slikarke a potom i Hipodrom na kome je organizovana prezentacija Ljubičevskog višeboja, što je, čini se, ostavilo poseban utisak na Alžirsku delegaciju. Poseta predstavnika Alžira završena je obilaskom ergele Ljubičevo, gde je direktora Ergele, Mirko Stojanovića, pozvao Nj. e. Abdelhamida Šebšuba da prisustvuje tradicionalnom krštenju ždrebadi, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.