Ljubav pobedila mržnju

Izvor: RTS, 01.Apr.2010, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav pobedila mržnju

Na regionalnim izborima u Italiji koalicija premijera Berluskonija preuzela vlast od levice u čak četiri regiona. "Ljubav je pobedila mržnju", izjavio Silvio Berluskoni.

Koalicija premijera Silvia Berluskonija na regionalnim izborima u Italiji osvojila je više glasova u šest oblasti, preuzevši vlast od opozicione levice u čak četiri regiona, uključujući Lacio, sa prestonicom Rimom, prenose italijaski mediji.

Koalicija desnog centra, osim u Laciju, pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u Lombardiji i Venetu na severu zemlje, u Kalabriji i Kampaniji na jugu, kao i u Pijemonteu 

Opozicioni levi centar, sačuvao je vlast u sedam od 13 regija.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da rezultati regionalnih izbora pokazuju da je "ljubav pobedila mržnju" i da su birači odali priznanje njegovoj vladi za dosadašnji rad, prenose italijanski mediji.

Berluskoni je ocenio da izborni rezultat predstavlja "najbolje priznanje Vladi za njen rad" i perspektivu za stabilnost političkog sistema, kao i da će sada "biti moguće sprovesti neophodne reforme za modernizaciju i razvoj zemlje".

"Svim srcem zahvaljujem svim biračima koji su verovali u nas i dali nam glas uprkos užasnoj kampanji blaćenja i kleveta kojoj smo bili izloženi poslednja dva meseca. Još jednom ljubav je pobedila zavist i mržnju", poručio je italijanski premijer.

Portparol italijanske vlade Paolo Bonajuti ocenio je da rezultat izbora predstavlja "uspeh" za vladajuću koaliciju, pogotovo zbog činjenice da se oni održavaju na polovini mandata vlade i da je to obično prilika za birače da upute upozorenje aktuelnim vlastima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.