Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljiljana Spasić dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"

Izvršnoj direktorki organizacije građanskog društva "Građanska akcija Pančevo" Ljiljani Spasić večeras je uručena nagrada "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević Tasić" u Ustanovi kulture Parobrod.

U ime žirija Spasićevoj je nagradu uručila prošlogodišnja dobitnica i predsednica žirija Danica Vučinić.

Nagrada osvajanje slobode već 16. godinu za redom dodeljuje se ženama zaslužnim za afirmaciju demokratije, ljudskih prava i tolerancije u političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komunikaciji, 24. septembra - na dan izborne pobede 2000. godine nad režimom Slobodana Miloševića.

Nagradu su prethodnih godina, pored ostalih dobile, Ružica Đinđić, Lila Radonjić, Mirajana Karanović, Borka Pavičević, Aida Ćorović, Olja Bećković, Srbijanka Turajlić, a sve zajedno učsestvovale su u radu žirija.

Nakon prijema nagrade Spasićeva je rekla da će njena organizacija nastaviti da sprovodi akcije i deluje podsećanjući da živimo u periodu planetarne krize.

- Kako pitanja slobode i prava počinju tamo gde se završavaju prava i slobode drugog, neophodno je da verujemo da su mogući ideali kojima težimo - navela je Spasić.

Dobitnica nagrade, prema navodima Fonda, je aktivistkinja organizacije koja promoviše vrednosti građanskog društva, kulturu mira, nenasilja, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, i neophodnost suočavanja sa ratnom prošlošću.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.