Ljajić: Paket mera zaštite prava radnika za deset dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Paket mera zaštite prava radnika za deset dana

BEOGRAD - Ministarstvo rada i socijalne politike, u saradnji sa drugim državnim organima i stručnom javnošću, priprema paket mera zaštite prava radnika i socijalno ugroženih kategorija stanovništva za vreme svetske ekonomske krize, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Paket tih mera biće predstavljen najkasnije za 10 dana, rekao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić prilikom sastanka s predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su ga upoznali s predlogom mera tog sindikata za zaštitu socijalno najugroženijih kategorija stanovništva u vreme svetske ekonomske krize.

Kako je navedeno u saopštenju tog ministarstva, ASNS je kritikovala paket ekonomskih mera Vlade Srbije za prevazilaženje ekonomske krize, jer, kako smatraju, ne sadrži predloge za zaštitu socijalno najugroženijih grupa u Srbiji.

ASNS je izrazila zamerke i na rad Ministarstva i Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, ukazavši da postoje ozbiljne nepravilnosti prilikom utvrđivanja kriterijuma reprezentativnosti.

Predstavnici ASNS su ukazali i da u narednom periodu prava radnika moraju zastupati socijalni partneri koji imaju pun legitimitet i autoritet među zaposlenima i poslodavcima, kao i da se reprezentativnost mora utvrđivati u skladu sa važećim zakonima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.