Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Još jedna optužnica

Beograd -- Rasim Ljajić kaže da će, prema njegovim saznanjima, Haški tribunal podići još jednu optužnicu protiv osoba iz SCG.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom nije mogao da kaže o kome je reč, ali je dodao da se optužnica ne odnosi na aktivnog vojnog ili policijskog oficira i da njom nisu obuhvaćena dešavanja na Kosovu.

Ljajić kaže da će se priča tu i završiti. "Ostale optužnice o kojima se govori ne odnose se na Srbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a jedan deo njih upućen je na adresu albanskih terorista, za zločine koje su činili Srbima tokom 1998. i 1999.", rekao je on.

On je ponovio da bi u slučaju izručenja Ratka Mladića sve ostalo u saradnji s Tribunalom bilo od drugorazredne važnosti. "Onda ćemo imati podršku da neke slučajeve obradimo pred domaćim sudovima. Najgora varijanta je da generali ne pristanu da se predaju", rekao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.