Liturgije za Badnje veče u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liturgije za Badnje veče u Hrvatskoj

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije poručio je sa svečane liturgije u Sabornom Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu da su prevladavanje distance među ljudima i darivanje drugima najvažniji za one koji žele da postanu hrišćani i deca Božja.
Vladika Porfirije je na liturgiji povodom Badnje večeri rekao da se distanca širi na svim nivoima od distance među pojedincima, preko one unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << porodice do naroda i država i ocenio da je upravo to "savremeni pakao".

Poručio je da je Božić poziv da ljudi prevladaju tu distancu i da se daju drugima jer je to put za raj, prenosi Hina.
U Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu pravoslavni vernici su večeras u velikom broju učestvovali u večernjoj liturgiji uoči Božića po julijanskom kalendaru.
Sveštenici su nakon liturgije uručili vernicima badnjake, a deci paketiće sa slatkišima.
U izjavi za Hinu stavrofor Milidrag rekao je da se sa sve većim odazivom vernika na liturgije u karlovačkom Sabornom hramu vidi da se iz godine u godinu "narod sve više budi, u verskom smislu i prilazi svojoj svetoj crkvi hrišćanskoj, bez obzira na koju crkvu mislimo".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.