Litija studenata do Orašca, traže smenu Milovih ambasadora FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litija studenata do Orašca, traže smenu Milovih ambasadora FOTO/VIDEO

Grupa od 50 studenata Beogradskog univerziteta pošla večeras peške do Orašca u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na KiM, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora - studentskog kluba Pravnog fakulteta.

Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prvi srpski ustanak.

Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014. jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podšci koju pružaju srpskom narodu, i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo da u Hrvatskoj osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Litija beogradskih studenata do Orašca, traže smjenu Đukanovićevih ambasadrora

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2020

BEOGRAD - Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pješice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, ali i na KiM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.