Lista najčudnijih kineskih prezimena

Izvor: Blic, 19.Apr.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista najčudnijih kineskih prezimena

Jedan Kinez sastavio je dugu listu originalnih i zanimljivih prezimena na koje je nailazio kod stanovnika provincije Đijangsi.

Čeng Jinglijan proveo je poslednjih 20 godina tražeći, otkrivajući i beležeći najneverovatnija prezimena u svojoj provinciji.

Interesovanje i oduševljenje za neobična prezimena počeli su kada je čuo jednog čoveka koji je predstavljajući se rekao da se preziva "Giu", što u prevodu znači utvara.

Potom je otkrio druga zanimljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prezimena poput "Sirće", "Nula" i "Smrt" i potraga je prerasla u pravu strast.

Kako prenose kineski mediji, njegova lista neobičnih kineskih prezimena danas broji oko 2.000.

Čeng Jinglijan ih je neumorno tražio i listajući knjige, novine i najrazličitije publikacije.

Prema kineskom verovanju, prezimena imaju veoma jak uticaj na budućnost potomaka, zbog čega svako ko želi može da zameni svoje prezime nekim drugim koje mu više odgovara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.