Lista kandidata za urednike i direktore Javnog servisa: I Lea Kiš hoće na RTS

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista kandidata za urednike i direktore Javnog servisa: I Lea Kiš hoće na RTS

NA adresu RTS do utorka su stigle 84 prijave za konkurs za direktore i glavne i odgovorne urednike televizije. Za deset radnih mesta stiglo je osam puta više kandidata. Najveća "bitka" je za pozicije urednika Kulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa, kao i Drugog programa Radio Beograda. Najmanje zainteresovanih je za poziciju prvog čoveka Trećeg programa Radija. Među najzanimljivijim kandidatima su novinarka Pinka Lea Kiš Jokić koja je predala biografiju, ali nije navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za koje mesto konkuriše. Voditeljka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević želi da bude direktor televizije, ali i Aleksandar Milutinović, koji je vodio legendarnu sportsku emisiju "Indirekt". Poznato lice "Slagalice" Danijela Pantić ima nameru da postane prva dama Zabavnog programa. O kulturnom, obrazovnom i naučnom programu na RTS želi da vodi računa i Dragan Marinković. Bivši ministar kulture Nebojša Bradić predao je kandidaturu za urednika Kulturno-umetničkog programa. A, za isto mesto stigla je i biografija Miodraga Zupanca. Vladimir Đurić Đura konkurisao je za Zabavni program, a za istu poziciju kandidovao se i Mihailo Vukobratović, kao i Ivan Karl. Informativu bi želeo da vodi dugogodišnji urednik Nenad Lj. Stefanović. * Danijela Pantić i Olivera Jovićević Konačan spisak kandidata, kako je objavljeno na sajtu RTS biće utvrđen ove sedmice, posle provere materijala koji su podneti. Ovaj izbor nastavak je kadrovskih promena na javnom servisu koje su započete izborom novog generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića. ROK 45 DANA PREDVIĐENO je da generalni direktor i članovi Upravnog odbora razgovaraju s kandidatima. Rok za izbor najboljih je najkasnije 45 dana od dana otvaranja prijava. Na konkursu se biraju direktori Televizije i Radio Beograda, glavni i odgovorni urednici Informativnog, Kulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa, kao i glavni i odgovorni urednici Prvog, Drugog, Trećeg i Programa Beograd 202 Radio Beograda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Lea Kiš ponovo na RTS-u?

Izvor: Mondo, 15.Jul.2015, 09:41

Na Javnom servisu počelo prijavljivanje za konkurs za direktore i glavne i odgovorne urednike televizije - prijavile se Lea Kiš, Danijela Pantić, Olivera Kovačević ....    Na adresu RTS-a do juče su stigle 84 prijave za direktore i urednike - za deset radnih mesta stiglo je osam puta više prijava...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.