Lista kandidata republikanaca kraća za dva imena

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista kandidata republikanaca kraća za dva imena

Vašington -- Lista kandidata za nominaciju Republikanske stranke pred ovogodišnje predsedničke izbore u SAD, postala je kraća za dva imena, javljaju američki mediji.

Guverner Nju Džerzija Kris Kristi planira da obustavi kampanju, dan pošto se na preliminarnim izborima u Nju Hempširu plasirao na šesto mesto, sa sedam odsto glasova.

Predstavnici njegove kampanje nisu želeli da potvrde odustajanje, ali su to učinili njegovi pomoćnici, od kojih je jedan za Kristija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo rekao: "Završio je".

Drugi pretendent, Karli Fjorina, bivša direktnorka Hjulit Pakarda, koje je tvrdila da bi bila najbolji suparnik ako kandidaturu Demokratske stranke dobije Hilari Klinton, i zvanično je okončala svoju kampanju.

"Dok danas okončavam svoju kandidaturu, nastaviću da putujem po ovoj zemlji o borim se za one Amerikance koji odbijaju da se pomire sa statusom kvo koji više ne radi u njihovu korist", napisala je Fjorina na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi AP.

Ona je preliminarne izbore u Nju Hempširu završila kao sedma, sa četiri odsto glasova.

Posle republikanskih unutarstranačkih izbora u Nju Hempširu, na kojima je, sa 35 odsto glasova, pobedio Donald Tramp, za stranačku kandidaturu i dalje se bori sedam kandidata.

To su Džon Kejsik, koji je bio drugi sa 16 odsto glasova Ted Kruz na trećem sa 12 odsto. Tu si i Džeb Buš i Marko Rubio, na četvrtom i petom mestu, sa po oko 11 odsto glasova. U trci su ostali još i Ben Karson sa dva odsto i Džim Gilmor, sa zanemarljivim brojem glasova.

Predsednički izbori u SAD održavaju se 8. novembra ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.