Lista Glišić-Parović podnela tužbu

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista Glišić-Parović podnela tužbu

Podnosioci liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" saopštili su da je njihov pravni tim podneo tužbu protiv odluke Upravnog suda o obaranju njihove izborne liste.

Upravni sud je juče, kako se navodi u saopštenju, "pod pritiskom Dveri i onih koji stoje iza njih, doneo nezabeleženu odluku" da obori izbornu listu koju su Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) dostavili Vladan Glišić i Miroslav Parović.

U saopštenju koje je potpisao Parović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << navodi se da, iako je RIK dva puta donela odluku o validnosti liste, Upravni sud je stao na stanovište "zabrinutog birača koji je uložio žalbu" da prezimena Parović i Glišić ne smeju da budu u nazivu liste za izbor.

Kako se tvrdi u saopštenju, "taj zabrinuti birač" je inače član Dveri i blizak saradnik Srđana Noga, člana predsedništva te stranke.

"Na ovaj način je Upravni sud oborio mišljenje najmanje 20 vrhunskih pravnika (od kojih su neki i univerzitetski profesori) koji su stali na stanovište da je naziv liste prikladan i na sednici RIK-a glasali o tome i bili većina, takođe na ovaj način je Upravni sud ismejao skoro 11.000 građana koji su potpisima podržali našu listu. Na kraju, Upravni sud je ovom odlukom ismejao i neke svoje ranije odluke i sve nas doveo u pravni paradoks", ocenjuje se u saopštenju.

"Međutim, možda je ključno pitanje da li ovakva odluka ima za cilj da se unapred baca ljaga na izborni proces u Srbiji i da li je upravo i cilj da se ovi izbori svedu na obračun 'za' i 'protiv' Vučića, te da stoga sa izbora mora biti sklonjena jedina lista koja je unapred rekla da će se baviti snižavanjem društvanih tenzija i sprečavanjem pogubnih scenarija po našu zemlju", dodaje se u tekstu.

U saopštenju se odluka Upravnog suda ocenjuje skandaloznom i izražava očekivanje da će tužba biti usvojena i na taj način stvari biti vraćene u poredak.

RIK je, na sednici u subotu, naložio podnosiocima liste grupe građana "Složno za Srbiju - Narodni savez Glišić-Parović" da u roku od 48 sati otklone nedostatke izborne liste koji se odnose na njen naziv, zbog čega lista nije mogla da bude proglašena.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.