Lista Aleksandra Vučića ubedljivo pobedila u Austriji i Češkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 14:19

Lista Aleksandra Vučića ubedljivo pobedila u Austriji i Češkoj

Lista „Aleksandar Vučić - za našu decu“ ubedljivo je pobedila u Austriji.

U Beču, gde je bilo jedino biralište za državljane Srbije koji su se registrovali u Austriji za glasanje van matice, 77,34 odsto glasači dali su upravo toj listi.

Inače izlaznost glasača u Austriji bila je 51 odsto.

Za glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji, u Austriji se prijavilo 1.667 građana, što je mnogo više nego na prošlim izborima, kada se za izbore prijavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svega oko 900 ljudi.

Na osnovu broja registrovanih birača, Beč je najveće biračko mesto u rasejanju.

Za glasanjem vlada veliko interesovanje i glasači su tokom dana često stajali u redu čekajući na puštanje na biralište. Glasači su puštani sa maskama, u skladu sa preporukama u borbi protiv korona virusa.

Lista Aleksandra Vučića ubedljivo pobedila i u Češkoj

Lista „Aleksandar Vučić - za našu decu“ ubedljivo je pobedila i u Češkoj.

U Pragu, gde je bilo jedino biralište za državljane Srbije koji su se registrovali u Češkoj za glasanje van matice, glasači su 58,2 odsto dali upravo toj listi.

Inače, izlaznost glasača u Češkoj na ovogodišnjim parlamentarnim izborima bila je 75 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DIJASPORA MASOVNO IZLAZI NA IZBORE: Veliko interesovanje za glasanje, a evo kako su izgledala birališta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2020

Na osnovu broja registrovanih birača, Beč je najveće biračko mesto u rasejanju...Državljani Srbije u dijaspori, koji su se registrovali za glasanje u inostranstvu danas imaju mogućnost da glasaju i van matice na biračkim mestima otvorenim u rasejanju...Tako su danas su svoje biračko pravo na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.