Linta:Pomoć od 60 evra dati i građanima sa izbegličkom kartom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 15:04

Linta:Pomoć od 60 evra dati i građanima sa izbegličkom kartom

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas od Vlade Srbije da donese odluku da i 26.000 građana sa izbegličkom kartom dobije novčanu pomoć države od 60 evra.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Linta objašnjava da se radi o proteranim Srbima sa područja Hrvatske i Federacije BiH koji još uvek nemaju prebivalište i ličnu kartu nego imaju boravište i izbegličku kartu.

Razlozi za to su, navodi, jer nisu rešili svoja imovinska i druga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanja u mestima odakle su proterani ili nemaju regulisanu zdravstvenu zaštitu na drugi način.

Linta ističe da zbog neposedovanja lične karte nemaju pravo na navedenu novčanu pomoć od države koju ostvaruju svi punoletni građani.

Podseća da ti građani nisu ni prošle godine dobili novčanu pomoć u iznosu od 100 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.