Linta: Plenkovićeva očekivana provokacija

Izvor: B92, 27.Maj.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Plenkovićeva očekivana provokacija

Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao "očekivanu provokaciju" izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Plenković je izjavio da će na 25. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" hrvatski avioni F16 "zagrmeti" nad Kninom.

Plenković je u govoru na skupu Hrvatske demokratske zajednice, čiji je lider, više puta istakao kako se on i njegovi stranački prijatelji bore za Hrvatsku "kakvu su sanjali hrvatski branitelji, na čelu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Franjom Tuđmanom".

"Dobro je poznato da su hrvatski branitelji sa čelu sa ratnim zločincem Franjom Tuđmanom sanjali etnički čistu hrvatsku državu, kakvu je sanjao i Ante Pavelić", istakao je Linta i dodao da su taj zločinački plan ostvarili uz pomoć zapadnih sila.

Savršeno je jasno da kada Plenković i drugi hrvatski zvaničnici hvale Tuđmana da oni su u suštini hvale proterivanje pola miliona Srba iz Hrvatske, hvale, pljačkanje, paljenje, miniranje i otimanje srpske imovine, hvale hrvatske ratne zločince i rugaju se ubijenim srpskim civilima i zarobljenicima, navodi se u izjavi Linte.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Izjava Plenkovića o hrvatskim avionima F-16 nad Kninom – provokacija

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2018

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao očekivanu provokaciju izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da će na 25. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" hrvatski avioni F-16 da "zagrme" nad Kninom...Linta u saopštenju posjeća da je Plenković u svom govoru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.