Linta: Oskrnavljen Spomen park Dudik u Vukovaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Oskrnavljen Spomen park Dudik u Vukovaru

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta izjavio je večeras da je Spomen park Dudik u Vukovaru oskrnavljen porukama mržnje i nacističkim i fašističkim simbolima, navodeći da su kameni cvetovi ispisani porukama poput “Ubij Srbina”.

Kako je saopštio Savez Srba iz regiona, Linta je naveo da je bilo i ustaških simbola i nacističke svastike, te ocenio da je skandalozno da se mržnja prema Srbima nastavlja čak i u vreme nadčovečanske borbe celog sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv korona virusa.

“Ustaške snage šalju jasnu poruku da je masovno i sistematsko ubijanje nevinih Srba u Dudiku bilo sasvim opravdano i da je genocidna NDH bila prava država hrvatskog naroda i ustaški monstrumi borci za hrvatsku slobodu”, rekao je Linta.

On je kazao da je jasno da i ovog puta, kao i u hiljadama sličnih slučajeva, nadležni organi neće pronaći nalogodavce i počinioce ovog vandalskog i bezumnog čina, niti će oni biti kažnjeni u skladu sa krivičnim zakonom Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Dok se svijet bori protiv korone, ustaške snage šire mržnju"

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2020

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta poručio je, povodom skrnavljenja Spomen-parka Dudik u Vukovaru, da je skandalozno, ali i očekivano da "ustaške snage, čak i za vrijeme divovske i natčovječanske borbe cijelog svijeta protiv virusa ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.