Linta: Krstičevićeva izjava ratnohuškačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Krstičevićeva izjava ratnohuškačka

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da je izjava hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da će se "Oluja" dogoditi svakome ko se usudi da uradi nešto loše protiv Hrvatske "ratnohuškačka".

Linta je u saopštenju poručio da Krstičević mora da zna da je za srpski narod "Oluja" zločinačka i agresorska akcija koja je bila u funkciji stvaranja etničke čiste velike Hrvatske "na ustaškim načelima".

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao da se na mestu ministra odbrane Hrvatske nalazi čovek za koga, kako navodi, postoje materijalni dokazi da je učestovao u progonu 120.000 Srba i ubistvu 1.644 srpskih vojnika i civila iz 13 zapadnokrajiških opština 1995. godine, te da je 1992. godine učestovao u progonu i ubistvima Srba u zapadnoj Hercegovini tokom hrvatske zločinačke akcije Čagalj.

Linta je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da pokrene istragu i podigne optužnicu protiv Damira Krstičevića "za ubistva srpskih civila i ratnih zarobljenika".

"Ratni put Damira Krstičevića je put ratnih zločina i agresije na srpski narod. Vrhunsko je licemjerje i ruganje srpskim žrtvama kada Krstičević povremeno u javnosti ponavlja da je ponosan što je učestvovao u ubistvima Srba i proterivanju srpskog naroda", naveo je Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HRVATSKI MINISTAR BI NOVU "OLUJU"! Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da podigne optužnicu protiv Krstičevića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da je izjava hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića da će se "Oluja" dogoditi svakome ko se usudi da uradi nešto loše protiv Hrvatske "ratnohuškačka". ..Linta je u saopštenju poručio da Krstičević...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.