Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Krivične prijave protiv šest oficira bivše JNA je odgovor na osudu Tuđmana

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da podnošenje krivične prijava protiv šest oficira bivše JNA zbog raketiranja 1991.

Banskih dvora u Zagrebu predstavlja providnu propagandu iza koje stoji činjenica da je Haški tribunal proglasio odgovornim za rat u BiH i bivšeg predsednika Hrvatske Franju Tuđmana.

"Glavni razlog za podizanje krivičnih prijava jeste činjenica da je nedavnom presudom Haškog tribunala šestorici lidera bivše Herceg-Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posmrtno osuđen kao ratni zločinac i Franjo Tuđman. Time je definitivno srušen lažni mit o Domovinskom ratu, kao odbrambenom, legitimnom i oslobodilačkom ratu", navodi Linta.

Linta navodi da je dobro poznato da je Tuđmanov režim vodio politiku nasilne secesije od Jugoslavije, koja je bila međunarodno priznata država, s ciljem konačnog obračuna sa Srbima i stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske.

"U tu svrhu Tuđmanov režim ilegalno je uvozio oružje i delio ga pripadnicima vladajuće Hrvatske demokratske zajednice i MUP-a. Hrvatske paravojne formacije su sa tim oružjem počinile stravične zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima tokom 1991. godine. Državni i vojni vrh Jugoslavije je imao ustavnu obavezu da se bori protiv hrvatskih separatista koji su hteli da se nasilno ocepe, ignorišući volju Srba, kao konstitutivnog naroda. Nažalost, u tome nije uspeo", naveo je Linta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Linta: Providna propaganda protiv oficira JNA

Izvor: Blic, 15.Dec.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao providnu propagandu podizanje krivičnih prijava protiv šest oficira bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA) zbog raketiranja Banskih dvora u Zagrebu 1991. godine...On u saopštenju navodi da je glavni razlog za podizanje krivičnih prijava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.