Linta: Još se ne zna ko je provalio u crkvu SPC u Šibeniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 11:53

Linta: Još se ne zna ko je provalio u crkvu SPC u Šibeniku

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je prošlo pet dana od provale u pravoslavnu crkvu u Šibeniku, a da policija još nije pronašla organizatore i počinice.

"To jasno govori da cilj provale i razbacivanja ikona i drugog crkvenog inventara nije bilo koristoljublje već širenje mržnje prema preostalim Srbima u Šibeniku i okolini", saopštio je Linta, navodeći da gradska vlast Šibenika na čelu sa gradonačelnikom Željkom Burićem iz HDZ-a i šibenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biskup Tomislav Rogić, nisu osudili varvarski čin koji se desio na zadušnice.

Na taj način su, smatra Linta, prećutno podržali skrnavljenje pravoslavne svetinje u Šibeniku i poslali poruku malobrojnim Srbima da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

"Zbog toga je posebno važno da Delegacija Evropske unije u Zagrebu najoštrije osudi navedeni napad na pravoslavnu svetinju i traži da Hrvatska poštuje verske slobode u praksi", naveo je on.

Linta naglašava da se od završetka rata do danas u Hrvatskoj desio veliki broj napada na pravoslavne hramove, parohijske domove i pravoslavna groblja i da hrvatska policija ni u jednom slučaju nije pronašla organizatore i počinioce varvarskih napada niti su oni kažnjeni u skladu sa zakonom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.