Linta: Izjave Kovača vrhunsko licemerje

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Izjave Kovača vrhunsko licemerje

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra za vrhunsko licemerje izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske u tehničkom mandatu Mire Kovača da Hrvatska neće trpeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve sprovode vlasti u Srbiji i da će uvesti protivmere zbog progona hrvatskih veterana.
"Posebno su apsurdne izjave hrvatskih zvaničnika da se premijer Vučić treba osloboditi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velikorpskih razmišljanja samo zbog činjenice jer je više puta javno izneo očiglednu istinu da je u Hrvatskoj na delu rehabilitacija ustaštva i ustaške idelogije", rekao je Linta.
Prema njegovim rečima, dobro je poznato da je Hrvatska u prethodne dve decenije vodila politku zastrašivanja proteranih Srba i srpskih povratnika i da se to najbolje može videti iz činjenice da je na osnovu poternica uhapšeno čak 158 Srba, od kojih velika većina nisu učinili nikave zločine.
Dodao je da, pored toga, Kovač po ko zna koji put ponovio besmislenu tezu da će Srbiji trebati puno pomoći i mukotrpne reforme kako bi usvojila evropske vrednosti, evropsku retoriku i evropsko postupanje, navodi se u saopštenju.
Linta takođe smatra da je skandalozna to što hrvatski političari pokušavaju da zaštite od progona brojne hrvatske veterane koji su ubijali i mučili srpske civile i zarobljenike po hrvatskim gradovima, kao i tokom i poslije hrvatskih zločinačkih vojno-policijskih akcija u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Kordunu, Baniji i u istočnoj i zapadnoj Slavoniji.
Navodeći da je Hrvatska jedina članica EU u kojoj se štite ratni zločinci i koja slavi progon stotina hiljada svojih građana samo zato jer su druge nacije i vere, Linta kaže da zbog toga Unija, SAD, Nemačka i drugi imaju odgovornost da konačno pošalju jasnu poruku Hrvatskoj - da se suoči sa svojom zločinačkom prošlošću i konačno usvoji evropske vrednosti i ponašanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Linta: Izjave Kovača vrhunsko licemerje

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra za vrhunsko licemerje izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske u tehničkom mandatu Mire Kovača da Hrvatska neće trpeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve sprovode vlasti u Srbiji i da će uvesti protivmere zbog progona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.