Linta: Genocidna tvorevina NDH osnovana je pre 79 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 21:45

Linta: Genocidna tvorevina NDH osnovana je pre 79 godina

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta podsetio je danas da je na sutrašnji dan, 10. aprila 1941, u DRugom svetskom ratu osnovana ustaška pronacistička “genocidna tvorevina Nezavisna država Hrvatska”.

"Hrvatski narod je 10. aprila 1941. godine masovno i s velikim oduševljenjem pozdravio nemačke vojnike koji je ušli u Zagreb smatrajući ih oslobodiocima i prijateljima. NDH je bila država u kojoj su vladali rasni zakoni i gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << masovno i na najsvirepije načine ubijani Srbi, Jevreji i Romi, dok je jedan od simbola te države bila najveća fabrika smrti na Balkanu, zloglasni logor Jasenovac", podsetio je Linta.

U saopštenju za javnost, on je ocenio Linta da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom prošlošću i nije priznala počinjeni genocid nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata.

"U današnjoj Hrvatskoj sve bitne institucije kao što su Katolička crkva, političke stranke desne orijentacije, Hrvatski sabor, Vlada Hrvatske, Hrvatska radio-televizija, Fudbalski savez Hrvatske, niz udruženja hrvatskih veterana i mnogi drugi rade u većoj ili manjoj meri na rehabilitaciji genocidne NDH i ustaškog pokreta”, naveo je Linta.

Prema njegovim rečima, brojne činjenice pokazuju da većina Hrvata smatra genocidnu NDH pravom hrvatskom državom, a ustaške zločince borcima za hrvatsku slobodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Genocidna tvorevina NDH osnovana prije 79 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2020

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta podsjetio je da je 10. aprila 1941, u Drugom svjetskom ratu osnovana ustaška pronacistička "genocidna tvorevina Nezavisna država Hrvatska".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.