Linta: Apel protiv gradnje centra za migrante u srpskom selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Apel protiv gradnje centra za migrante u srpskom selu

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na Savet ministara BiH da na današnjoj sednici ne donosi odluku o izgradnji Prihvatnog centra za migrante u srpskom povratničkom mjestu Medeno polje, i opštini Bosanski Petrovac.

On je, u pisanoj izjavi, takođe, apelovao na ministra bezbednosti Dragana Mektića da na sednici Saveta ministara BiH ne predlaže izgradnju Prihvatnog centra u Medenom polju, već da se u narednom periodu pronađe druga lokacija za problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smeštaja migranata.

Linta posebno ističe da je najava premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Roščića o mogućoj izgradnji Prihvatnog centra u Medenom polju izazvala ogromno ogorčenje i nezadovoljstvo srpskih povratnika na području opštine Bosanski Petrovac, ali i svih Srba koji su rodom i poreklom iz te opštine, a koji žive u Republici Srpskoj, Republici Srbiji i u trećim državama.

On smatra da je pomenuta inicijativa direktno usmerena protiv srpskog naroda u opštini Bosanski Petrovac s ciljem njegovog ponovnog iseljavanja, sprečavanja povratka proteranih Srba i uzurpiranja i otimanja srpske zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.