Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri opozicije sledeće nedelje na diskusiji u Evropskom parlamentu

Savez liberala i demokrata za Evropu (ALDE), jedna od poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu, 6. februara u Briselu organizuje diskusiju o procesu evropskih integracija Srbije, u kojoj će učestvovati Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši ministar spoljnih poslova, kao i Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Beograda.

U diskusiji će učestvovati i Maja Vasić Nikolić, koordinatorka projektnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Uvodne govore održaće poslanici ALDE-a u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, izvestilac za Makedoniju i bivši ministar spoljnih poslova Slovenije i Jasenko Selimović, bivši državni sekretar u Ministarstvu za rad Kraljevine Švedske.

Savez liberala i demokrata za Evropu je četvrta po veličini poslanička grupa u Evropskom parlamentu, za koju se očekuje da na majskim izborima postigne bolji rezultat i postane nezaobilazan faktor u formiranju naredne Evropske komisije. Članice ovog evropskog saveza su partije premijera Belgije, Holandije, Luksemburga, Finske, Danske i Estonije, ali i Slovenije i Češke. Po političkim pozicijama blizak im je i predsednik Francuske Emanuel Makron.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.