Lider bande upozorio: Ne šaljite decu u školu, nastavićemo dok ga ne svrgnemo

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 23:57

Lider bande upozorio: Ne šaljite decu u školu, nastavićemo dok ga ne svrgnemo

Vođa haićanskih bandi Džimi Šerizije upozorio je danas da će nastaviti da pokušava da svrgne premijera Arijela Anrija.

On je zamolio porodice da spreče decu da idu u školu kako bi "izbegla da budu kolateralna šteta", jer nasilje raste u delovima prestonice.

U nekima delovima prestonice Haitija Port-O-Prensa primećeni su žestoki sukobi i prekidi u saobraćaju, saopštila je ranije američka ambasada u toj zemlji na društvenim mrežama, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Sukobi će trajati koliko god bude potrebno. Nastavićemo da se borimo sa Arijelom Anrijem. Da biste izbegli da budu kolateralna šteta, držite decu kod kuće", rekao je vođa bande na konferenciji za novinare.

Šerizije je bivši policajac koji se nalazi na čelu grupe bandi. On je blokirao najveći naftni terminal Haitija 2022. godine.

Sukobi su se razbuktali ove nedelje tokom Anrijeve posete Keniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.