Lične stvari Džona Vejna prodate za 5,4 miliona dolara

Izvor: Blic, 08.Okt.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lične stvari Džona Vejna prodate za 5,4 miliona dolara

Dvodnevna aukcija na kojoj je prodato više od 700 scenskih kostima, scenarija, nagrada i drugih ličnih stvari filmske legende Džona Vejna, donela je 5,4 miliona dolara.

Aukcijska kuća Heritidž saopštila je da su u prodaji održanoj u petak u Los Andjelesu bili izmedju ostalog Vejnova poslednja vozačka dozvola, futrola i kaiš za pištolj iz filma "Eldorado", kao i povez za oko iz filma "Čovek zvani hrabrost" iz 1969.

Zelena vunena beretka koju je Vejn imao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmu "Zelene beretke" prodata je za 179.250 dolara, a kaubojski šešir iz filmova "Veliki Džejk" i "Kauboji" našao je kupca za 119.500 dolara.

Predmeti su bili u vlasništvu Vejnove porodice od njegove smrti 1979. Deo zarade od aukcije biće upotrebljen za Vejnovu fondaciju za borbu protiv raka, bolesti od koje je on umro.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lične stvari Džona Vejna prodate za 5,4 miliona dolara (Foto)

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2011

LOS ANĐELES - Dvodnevna aukcija, na kojoj je prodato više od 700 scenskih kostima, scenarija, nagrada i drugih ličnih stvari filmske legende Džona Vejna, donijela je 5,4 miliona dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lične stvari Džona Vejna prodate za 5,4 miliona dolara

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Okt.2011, 01:48

Dvodnevna aukcija na kojoj je prodato više od 700 scenskih kostima, scenarija, nagrada i drugih ličnih stvari pokojne filmske legende Džona Vejna, donijela je 5,4 miliona dolara.Aukcijska kuća Heritidž saopštila je da su u prodaji održanoj u petak u Los Andjelesu bili izmedju ostalog Vejnova posljednja...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.