Liban Italiji izručuje bliskog Berluskonijevog saradnika

Izvor: Blic, 25.Maj.2014, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liban Italiji izručuje bliskog Berluskonijevog saradnika

Liban će Italiji izručiti nekadašnjeg senatora i bliskog saradnika bivšeg premijera Silvija Berluskonija, Marčela del Utriju, osuđenog pred italijanskim sudom zbog veza sa mafijom, saopštili su zvaničnici.

"Liban je pristao da, na zahtev Italije, izruči bivšeg senatora Marčela del Utriju", koji je sredinom aprila uhapšen u Bejrutu na osnovu poternice Interpola, izjavio je njegov advokat Naser Halil.

Halil je najavio da će se žaliti na odluku o izručenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pozivajući se na zvanične neimenovane izvore, agencija AFP je prenela da je odlazeći libanski predsednik Mišel Sulejman potpisao sporazum o izručenju sa Italijom samo nekoliko časova pre isteka mandata u ponoć.

Zasad nije poznato kada će Del Utri (72) biti izručen.

Pre dve nedelje najviši apelacioni sud u Italiji potvrdio je presudu od sedam godina zatvora Del Utriju, navodeći da je ova presuda konačna i da se na nju ne može uložiti žalba.

Sud u Palermu je prošlog meseca proglasio Del Utrija beguncem kada je utvrđeno da je napustio zemlju uoči izricanja konačne presude.

Del Utri je bio saradnik Silvija Berluskonija i bivši senator. Sud ga je osudio za pripadništvo mafiji, navodeći da je on posredovao između mafijaških bosova i Berluskonija pre nego što je bivši premijer ušao u politiku.

On je ranije rekao da nema nikakve veze sa sicilijanskom mafijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.