Levičari podmetnuli požar u Berlinu

Izvor: B92, 29.Avg.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levičari podmetnuli požar u Berlinu

Jedna levičarska grupa preuzela odgovornost za podmetanje požara u berlinskoj podzemnoj železnici, što je izazvalo prekide u železničkom saobraćaju.

Portparol policije Klaus Šubert rekao je da je ta grupa u anonimnoj poruci na internetu rekla da je juče ujutru zapalila stubove za kontaktnu mrežu kako bi privukla pažnju na uslove u kojima ilegalne izbeglice žive u Nemačkoj.

Šubert je dodao da policija pokušava da utvrdi verodostojnost poruke, u sklopu istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o napadu.

Nemačka nacionalna železnica Dojče ban (Deutsche Bahn), koja upravlja berlinskim metrom i čiji vozovi koriste iste šine, saopštila je da će popravka trajati do nedelje.

U medjuvremenu, putnici će moći da koriste autobuse.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Levičari preuzeli odgovornost za požar u metrou u Berlinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2014

Jedna levičarska grupa preuzela je odgovornost za podmetanje požara u berlinskoj podzemnoj železnici, što je izazvalo odlaganja i prekide u funkcionisanju železničkog saobraćaja, saopštila je u petak nemačka policija...Portparol policije Klaus Šubert rekao je da je ta grupa u anonimnoj poruci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.