Levica Srbije: Država da zaštiti građane od banaka

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica Srbije: Država da zaštiti građane od banaka

Levica Srbije ocenila je da država treba da zaštiti građane od banaka i da sve kredite uzete u švajcarskim francima treba prebaciti u evro, po kursu i kamati koji je bio na dan uzimanja kredita.
"NBS i Vlada Srbije bi trebalo da donesu propis i regulativu koja bi obavezala poslovne banke da građanima, koji su uzeli kredite u švajcarskim francima, te kredite konvertuje u evro, kao što je potrebno i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se zakonski ograniče kamate bankama i onemoguće dodatni troškovi koje one prenose na građane", navodi se u saopštenju.
Levica Srbije je dodala da je "nedopustivo da o sudbini 20.000 porodica odlučuju strane banke, dok država ne čini ništa da ih zaštiti".
"Zelenaški odnos poslovnih banaka prema građanima se nastavlja, dok se NBS odriče bilo kakvih regulatornih mehanizama i diže ruke od pomoći građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima", saopštila je Levica Srbije.
Ta stranka je navela i da se zalaže i da se onemogući zaplena nekretnina ili imovina građana Srbije, koja nije bila ugovorno sredstvo obezbeđenja kredita.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.