Izvor: B92, 11.Jun.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leukemija: Godišnje oboli 70 dece

Beograd -- U Srbiji svake godine oboli oko 70 dece od akutne leukemije. U svetu je postignut veliki napredak u lečenju, a broj izlečenih dostiže čak 80 odsto, piše Politika.

"Nivo znanja srpskih lekara i stopa izlečenja su na nivou evropskih standarda", kaže Đuzepe Gajpa, gost Instituta za majku i dete, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za lečenje leukemije.

On je rekao da je savremeno lečenje leukemije skupo jer su cene uređaja i reagenasa koji omogućavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se odredi individualna terapija prilično visoke i kreću se između 60.000 i 100.000 evra.

Bojana Slavković, lekarka na Institutu za majku i dete, navela je da je za nabavku drugog lasera u ovom času potrebno oko 20.000 evra. Deo tog novca pokušaće da prikupi i Asocijacija autentičnih hedonista, koji će 13. septembra organizovati humanitarni turnir u Golf klubu Beograd, na Adi Ciganliji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.