Izvor: Danas, 11.Jan.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovi će biti redovni

Niš - Grupu ruskih turista koji su boravili na Kopaoniku a na destinaciju došli letom iz Kaluge do Niša, juče su na aerodromu "Konstantin Veliki" ispratili gradski čelnici i menadžment "Aerodroma Niš". Oni su se sastali sa delegacijom gubernije Kaluga, koja je bila u pratnji turista, nakon čega je gubernator Anatolij Dmitrievič izjavio je da bi vrlo brzo letovi između Niša i te ruske oblasti trebalo da postanu redovni.

- Aerodrom u Kalugi počeo je da radi pre šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i još ispitujemo sa kojim aerodromima bi mogli da sarađujemo. Aerodrom u Nišu biće jedan od prioriteta - rekao je Dmitrievič i naveo da su sada na potezu turističke organizacije koje moraju da rade mnogo više na organizovanim odlascima gostiju iz Rusije u Srbiju, i obrnuto. On je naglasio i da postoje velike mogućnosti za saradnju, prvenstveno medicinskog turizma, sportskog i istorijskog.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je kazao da na području Kaluge živi oko 20 miliona ljudi i da taj broj stanovnika predstavlja veliki potencijal za uspostavljanje turističke i privredne saradnje.

- Zbog najnovijih političkih dešavanja na međunarodnoj sceni, Rusi su prinuđeni da biraju nove turističke destinacije za odmor i mi tu priliku moramo da iskoristimo - kazao je Perišić i naglasio da bi Srbija trebalo da iskoristi priliku da partnerima iz te zemlje predstavi sve što naša zemlja i posebno niški region nudi.

Inače, turisti iz Rusije su tokom boravka na Kopaoniku, imali i organizovane posete Sokobanji, Prolom i Lukovskoj banju, a organizatori putovanja tvrde da su bili "izuzetno zadovoljni onim što su videli".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.